Knap 900 gæster på KFC i søndags

 

September 2009

 

Masser af byfolk, landmænd og andre nysgerrige sjæle gæstede Kvægbrugets Forsøgscenter i søndags. I alt ca. 900 gæster kiggede forbi, hvilket er det højeste besøgstal i flere år.

 

 

Selvom dagen startede stille og regnen drillede lidt i løbet af dagen afholdt det ikke folk fra at lægge vejen forbi Kvægbrugets Forsøgscenter, som holdt åbent i forbindelse med Åbent Landbrug. Besøgstallet endte på ca. 900 gæster ved dagens afslutning og det er tæt på at være en besøgsrekord.

 

Faglige aktiviteter
De mange gæster havde mulighed for at komme rundt og se både ungdyrsstald, kalvestald og kostald, hvor KFC’s medarbejdere stod klar til at fortælle om aktiviteterne på centret.

Desuden kunne gæsterne få et nærmere kig på forsøgscentret nye tilbygning, der giver plads til 60 malkekøer mere, når den efter planen står færdig til december. Du kan se en skitse over den nye tilbygning her.

 

 

Rundt om i stald-afsnittene var der information om de forsøg, der kører i øjeblikket samt om resultaterne fra de afsluttede forsøg.

 

Blandt andet stod repræsentanter fra Herd Navigator, Danmark A/S klar til at informere om overvågningssystemet Herd Navigator, som i øjeblikket testes på KFC. Systemet kan give landmanden besked om, hvorvidt koen er i brunst eller om den eventuelt er på vej til at blive syg. Læs mere…

Desuden var DJF-forsker, Ole Green, tilstede for at fortælle og fremvise udstyr i form af sensorer til overvågning af ensilage.

 

 

 

Sjov og hygge for både store og små
Traditionen tro var der uddeling af ARLA-smagsprøver på platformen i kostalden og her kunne børnene også prøve at malke ved hjælp af et gummiyver.

I laden stod Lions Club, Tjele for at sælge grillpølser og brød til de mange gæster.

Desuden kunne både store og små muntre sig i halmborgen med rutschebanen eller snuppe en køretur på en skør cykel eller moon car, som venligst var udlånt af SFO'en ved Ørum Skole.

Der blev også klappet kalve og prøvet lykken ved flødebolle-kasteren.

 

 

 


Alle gæster fik ved ankomst tilbud om at deltage i KFC’s egen familiequiz, som gik ud på at besvare spørgsmål om stedet, dyrene og forsøgene, hvilket rigtigt mange deltog i med stor iver og interesse.

Der er allerede blevet trukket lod om produkter fra ARLA blandt de rigtige besvarelser og præmierne er nu på vej til de heldige vindere.
Se plancherne, som blev præsenteret på dagen (pdf):

 


 

 


KFC gør klar til fremtiden

Forskning og praksis – hånd i hånd

Fra Biosens til Herd Navigator

 

Trådløse sensorer overvåger ensilage

Kan vi reducere koens udlending af metan?

 

Ædetid – et sygdomsbarometer?

 

Satellit-overvågning af malkekøer


Sodakorn og glycerol til køer

 

 

Automatisk overvågning af køer

 

Fokus på køers hviletid

 

Majsfodermidler til slagtekalve

Færdigfedning af kødkvægkalve

 

Sundere kalvekødsproduktion

 

Mælkeautomater kan finde de syge kalve
Vi siger tak til de mange gæster og håber at se lige så mange igen til næste år, hvor den nye kostald vil være taget i brug.

 


 

 

 

Flere oplysninger

 

Christian Friis Børsting, KFC

E-mail: christian.borsting@agrsci.dk