Åbent Hus den 20. september 2009

 

Juli 2009

 

Kvægbrugets Forsøgscenter byder igen i år velkommen inden for i staldene. Denne gang er det søndag den 20. september fra kl. 10 - 16, at du og din familie skal afsætte tid i kalenderen til en oplevelsesrig dag i kvægbrugets verden. I år kan du bl.a. følge KFC’s udvidelse på nært hold.

 

 

Den tredje søndag i september er traditionen tro den dag, hvor rigtigt mange landmænd åbner dørene op for alle interesserede. Kvægbrugets Forsøgscenter er som altid blandt de gårde, som meget gerne viser frem.

 

Stald og besætning under udvidelse

I år bliver Åbent Hus på KFC dog ikke helt som det plejer. KFC er nemlig i fuld gang med at udvide kostalden og besætningen. Udvidelsen skal dels give plads til flere dyr i de mange forskningsprojekter og dels kunne matche forholdene i praksis bedre. Der vil være information om formålet med byggeriet, skitser over den nye staldindretning og meget andet. Læs mere om byggeriet her…

 

 

Det første spadestik til udvidelsen…

 


Maskinerne har gjort sit indtog på KFC…
 

Ud over byggeriet vil der være meget andet at se og høre om. Dyr, malkerobotter, aktivitetsmålere, computerstyrede foderstationer, maskiner og sjov for børnene og ikke mindst sidste nyt fra forskningen på stedet.

 

Ét af de nyeste tiltag er, at KFC har fået tilkoblet overvågningssystemet Herd Navigator på malkerobotterne som det første sted i verden. Systemet kan, via målinger på mælken, blandt andet afsløre sygdomme og brunst hos køerne. Læs mere…

 

Et andet nystartet forsøg skal fastlægge den optimale mængde af majsprodukter i foderet til slagtekalve. Disse produkter forventes at være et både billigere og sundhedsmæssigt mere skånsomt foder til slagtekalve end traditionelt kraftfoder. Læs mere…

 

Klappekalve er altid et stort tilløbsstykke…

Forskningscenter Foulum
Forskningscenter Foulum holder også åbent på udvalgte steder i dagens anledning. Her er der mulighed for komme tæt på centrets hestebestand og høre om adfærdsforskning. I øjeblikket er der forskning i gang, som klarlægger hvorledes ungheste skal passes for at de får et godt temperament som voksne.

 

Der bliver også mulighed for at få et kig ind i pelsdyrfarmen samt høre om forsøg med køer. Endelig kan du få mere at vide om muligheden for at tage en uddannelse inden for jordbrug, miljø eller fødevarer på Aarhus Universitet, som DJF er en del af. 

 


Du finder KFC på Burrehøjvej 49, 8830 Tjele. Herfra kan du følge skiltene til DJF.

Håber vi ses den 20. september kl. 10 – 16.

 

Yderligere oplysninger

Christian Friis Børsting, KFC
E-mail:
christian.borsting@agrsci.dk
Tlf: 8999 1310 / 2261 1911

Linda S. Sørensen
E-mail:
LindaS.Sorensen@agrsci.dk
Tlf: 8999 1189