Der var 850 gæster på KFC til Åbent hus den 25. september

 

Oktober 2004

 

Fra kl. 10 til 16 kom der en jævn strøm af gæster for at se på køer, høre foredrag, klappe kalve, beskue robotten og ikke mindst for at få en snak med de ansatte og forskerne på KFC. De fleste benyttede også lejligheden til samtidig at besøge Danmarks JordbrugsForskning og/eller Agro Business Park, hvor der også var mange Åbent hus aktiviteter. På KFC havde vi i år gjort mere for børnene med klappe-kalve, halmlabyrint og ikke mindst en flødebolle-kaster. Det var en succes, og ganske sikkert medvirkende til at tiden ikke blev for lang for de mindste, når de voksne ville høre om leverbylder, nye fodringsstrategier eller adfærd hos kalve. Flere af de forskere der har deres daglige gang på KFC var til stede hele dagen og svarede beredvilligt på spørgsmål fra såvel fagfolk som ”byfolk”. To gange i løbet af dagen blev der holdt 4 korte foredrag. Gæsterne kunne bagefter følge med forskerne ud i stalden for at få svar på eventuelle spørgsmål.

 

En af de ting der blev vist frem var det nystartede pilotstudie med automatisk registrering af adfærd. Studiet har tidligere været omtalt på hjemmesiden (læs her) og blev dagen før Åbent hus arrangementet omtalt i TV Midt/Vest som ”Big Brother i kostalden” (se klippet her).

 

I øvrigt blev der på plakater præsenteret resultater eller beskrivelser fra flere af forsøgene på KFC. De enkelte plakater kan ses her.

 

·               Leverbylder hos tyrekalve

·               Fremtidens fodringsstrategi – Lad koen bestemme

·               Automatisk registrering af adfærd

·               BIOSENS – Fremtidens management

·               Kalvens brug af mælkeautomater

·               Kalve har et suttebehov

·               KFC – Forskning og praksis hånd i hånd

·               Kraftpåvirkning på yveret