Åbent Hus – igen et velbesøgt arrangement

 

September 2010

 

Endnu et vellykket åbent hus arrangement er overstået og igen i år fik Kvægbrugets Forsøgscenter rigtigt mange besøgende – i alt ca. 800 gæster havde valgt at bruge en søndag på KFC.

 

 

Solen kom som bestilt fra morgenstunden den 19. september og snart var gårdspladsen på Kvægbrugets Forsøgscenter fyldt med biler og mange mennesker, som havde lyst til at se nærmere på centerets dyr, stalde og faciliteter.

 

Fokus på robotter
I år har der været særligt fokus på landbrugets teknologiske hjælpemidler under Åbent Landbrug ikke mindst via TV-udsendelsen ”Landbrugets robotter”, som blev udsendt i tiden op til åbent landbrug – landet over. Læs mere…

 

Kvægbrugets Forsøgscenter har i den forbindelse været et oplagt sted at aflægge et besøg, da vi her kan fremvise den nyeste teknologi, som anvendes i kvægbruget i dag.  

 

De mange gæster kunne stifte bekendtskab med både malkerobotter, computerstyrede foderstationer, skraberobotter, selvkørende strømaskiner, Herd Navigator – et automatisk overvågningssystem – og meget andet.

 

 

 



Aktiviteter for både børn og barnlige sjæle
På platformen i kostalden var der uddeling af ARLA-smagsprøver samt kaffe og småkager. I laden stod Lions Club, Tjele for at sælge Danish Crown grillpølser og brød til de mange gæster.

Der var også mulighed for at gribe flødeboller i luften, klappe kalve eller boltre sig i halmborgen med labyrint og rutschebane; tage en køretur på en skør cykel eller moon car, som venligst var udlånt af SFO'en ved Ørum Skole eller blot nyde en pølse med brød mens man kunne nyde børnenes leg. Endelig kunne du prøve at sidde i en stor traktor eller teleskoplæsser.

Rigtigt mange deltog også med stort engagement i gårdquizzen, hvor der bliver trukket lod blandt de rigtige besvarelser og tilsendt præmier i form af ARLA-produkter til de heldige vindere.

 

Information om forsøg og resultater

Rundt om i stald-afsnittene var der information de forsøg, der kører i øjeblikket samt om resultaterne fra de afsluttede forsøg. Havde du ikke mulighed for det ved besøget kan du se nærmere på de postere, som blev præsenteret på dagen her:


Forskning og praksis – hånd i hånd

Fra Biosens til Herd Navigator

Ædetid – et sygdomsbarometer?

 

Automatisk overvågning af køer

 

Fokus på køers hviletid

 

Smagstest af forskellige mælketyper

 

Miljø- og klimavenligt foder til kvier




Majsfodermidler til slagtekalve

Færdigfedning af kødkvægkalve

 

Sundere kalvekødsproduktion

 

Mælkeautomater kan finde de syge kalve

 

Fysiologisk ubalance hos malkekøer

 

Skånsom opstart af ny laktation

Posterne er udarbejdet med støtte fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram.

 


Også i år var der mulighed for at besøge lokaliteter ved DJF, som i år havde åbnet dørene for det nye automationslaboratorium samt DJF’s forsøgs-biogasanlæg.

Vi takker for besøget og håber på lige så fint fremmøde næste år.



 

Flere oplysninger

 

Christian Friis Børsting, KFC

E-mail: christian.borsting@agrsci.dk

 

 

Formidlet med støtte fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram