Kvægbrugets Forsøgscenter – nu også en ARLA besøgsgård


September 2010

 

 

Alle skoleelever i 0. til 6. klasse kan nu besøge Kvægbrugets Forsøgscenter som en del af et undervisningsforløb. Centret er nemlig blevet én af ARLA’s mange besøgsgårde.

 

 

Kvægbrugets Forsøgscenter åbner nu op for, at skoleelever i 0.-6. klasse kan komme på gårdbesøg for at lære mere om mælkens vej fra ko til køledisk. Forsøgscentret er nemlig blevet én af ARLAs mange besøgsgårde, hvilket bevirker, at et besøg kan bruges som et led i et undervisningsforløb. Et gårdbesøg omfatter dermed også undervisningsmateriale til klassen.

 

Arla har en mission om, at være med til at gøre naturen spændende igen og give den tilbage til børnene ved at flytte undervisningen udendørs for en dag. Det giver eleverne en sjov, sanselig og lærerig oplevelse i naturen. Endvidere er målet også, at give den særlige landbrugskultur, som vi har i Danmark, videre til den næste generation.

 

 

Hvad kan man opleve på et gårdbesøg?

På et gårdbesøg kommer klassen helt tæt på køerne. Eleverne får at se, hvor køerne bor, og hvordan mælken produceres på gården. De kommer helt tæt på naturen og oplever sammenhængen mellem mennesker, dyr og naturen.

 

Et gårdbesøg tager ca. 2½ time, og der vil være en guide fra centret, der fortæller historier og viser rundt. Efter besøget kan eleverne teste sig selv på arla.dk og finde ud af, hvor meget de har lært og ved om livet på landet.

 

For at få det bedste udbytte, anbefaler vi, at der ikke er flere end 25 skoleelever på et besøg. Interesserede skolelærere kan booke et gårdbesøg direkte eller kontakte Betty T. Jensen for mere information.

 

Læs mere om gårdbesøg på Kvægbrugets Forsøgscenter.

 

 

 

 

Kvægbrugets Forsøgscenter finder du på adressen:

 

Burrehøjvej 49,

8830 Tjele

 

Tlf: 8799 1500

 

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

 

Formidlet med støtte fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram.

 

 

 


Yderligere oplysninger

 

 

Betty Tersgov Jensen, KFC

E-mail: BettyT.Jensen@agrsci.dk

Tlf: 8799 1500