Kvægbrugets Forsøgscenter


Home

Forskningsprojekter

Maskiner og teknologi
Besøg os
Nyhedsarkiv
Ny kvægforskning
Kontakt

 

 

Abonnér gratis på DKC's nyhedsmail

og Ny Kvægforskning:

 

 

 

 Flot fremmøde til Åbent Landbrug på KFC

Trods regn og blæst troppede byfolk, landmænd og andre nysgerrige sjæle op i stor stil på Kvægbrugets Forsøgscenter i søndags. I alt ca. 1200 gæster kiggede forbi og i blandt gæsterne var i år også formanden for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

 

Selvom dagen startede med regn og blæst og solen kun kiggede frem indimellem, så afholdt det ikke folk fra at lægge vejen forbi Kvægbrugets Forsøgscenter, som holdt Åbent Landbrug i søndags. Besøgstallet endte på ca. 1200 gæster ved dagens afslutning, hvilket må siges at være rigtigt flot.

 

Faglige aktiviteter 
De mange gæster havde mulighed for at komme rundt og se både ungdyrsstald, kalvestald og kostald, hvor KFC’s medarbejdere stod klar til at fortælle om aktiviteterne på centret. Blandt gæsterne var i år formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, som blev vist rundt af driftsleder Peter Trier Rasmussen.

 

 

 

Rundt om i stald-afsnittene var der information om de forsøg, der kører i øjeblikket samt om resultaterne fra de afsluttede forsøg. Desuden kunne gæsterne besøge forsøgscentrets minibiograf, som var stillet an i dagens anledning. Her kunne man se videofilm omhandlende centret og nogle af dets mange forsøgsaktiviteter. Du kan finde eller gense filmene i mediegalleriet her.

 

KFC’s medarbejder Knud Primdal var travlt beskæftige hele dagen med at fortælle de mange interesserede gæster om, hvordan malkerobotterne fungerer. 

 

Endvidere stod en repræsentant, Betina Ladefoged Kold, fra ” GEA Process Engineering A/S” klar til at informere om et nyt projekt, som handler om at opkoncentrere mælken på gården inden den køres til mejeriet. Et sådan anlæg testes i øjeblikket på KFC og konceptet skal senere demonstreres over for landmændene. Læs mere…

 

 

 

 

 

Sjov og hygge for børn og barnlige sjæle
På platformen i kostalden kunne der indtages ARLA-smagsprøver mens udsigten ud over stalden med de 210 Dansk Holstein og Jersey køer kunne nydes. Man kunne også læse om forskellige aktuelle forsøg på de opsatte plancher samt se nærmere på hvilken slags foder køerne får og hvor meget mælk de p,roducerer.

 

I laden stod Lions Club, Tjele for at sælge grillpølser, brød og kaffe til de mange gæster. Desuden kunne både store og små muntre sig i halmborgen med rutschebanen eller tage traktorkørekort i halmlabyrinten. Der blev også klappet kalve, løst quiz og udenfor blev der bagt pandekager sammen med spejderne i stor stil. Her kunne man også besigtige store flotte maskiner venligst stillet til skue af Tjele Maskinstation.

 
 

 

Endelig var der på gårdspladsen høstmarked, hvor lokale producenter præsenterede og solgte deres produkter – heriblandt spegepølser og øl; frugt og grønt; ost og is samt glaskunst og træsko.

 

Læs mere om udstillerne her.

 

Se plancherne, som blev præsenteret på dagen (pdf):

 

 

 

 
Vi siger tak til de mange gæster og håber på et lige så flot fremmøde til næste år.     
     

Flere oplysninger
                     
Christian Friis Børsting, KFC

E-mail: christian.borsting@agrsci.dk
   

 

 

 

Formidlet med støtte fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram.

 

 

 

 

 

 

 

Kvægbrugets Forsøgscenter • Forskningscenter Foulum • Burrehøjvej 49, Boks 50 • 8830 Tjele • Tlf. 8799 1500 • Fax 879 1501 • Email: lindas.soerensen@agrsci.dk