Kvægbrugets Forsøgscenter


Home

Forskningsprojekter

Maskiner og teknologi
Besøg os
Nyhedsarkiv
Ny kvægforskning
Kontakt

 

 

Abonnér gratis på DKC's nyhedsmail

og Ny Kvægforskning:

 

 

 

 Åbent Hus på Kvægbrugets Forsøgscenter

 

Søndag den 18. september åbner Kvægbrugets Forsøgscenter i Foulum dørene op for hele familien Danmark, som endnu engang får mulighed for at stifte bekendtskab med kvæg og forskning.

Hvis du vælger at bruge den tredje søndag i september på Kvægbrugets Forsøgscenter vil du opleve mange facetter af, hvad der foregår på et sted, hvor praktisk kvægbrug og forskning går hånd i hånd.

 

 

Krydsningskalve

I år vil du, ud over malkekvæg, kunne se slagtekalve af krydsningsafstamning på gården. Kalvene er krydsninger imellem kødkvæg og enten Holstein eller Jersey. De skal indgå i et nyt forsøg, der handler om at belyse økonomi, effektivitet og kvalitet i kødproduktionen, når den er baseret på krydsningskalve.

Baggrunden for forsøget er, at man fra 2012 ændrer handyrpræmieordningen hvorfor det forventes , at økonomien i selve produktionen af slagtekalve og ungtyre bliver væsentligt forringet. Målet med projektet er at kunne komme med anbefalinger til, hvordan slagtekalve-producenterne kan optimere produktionen via krydsning. Læs mere »


 

Special mælk

Et andet aktuelt projekt, handler om at producere mælk med et særligt indhold af fedtsyrer. Denne mælk skal bruges i et humant ernæringsforsøg, hvor målet er at opnå en mere dybdegående forståelse af mælkefedts sundhedsmæssige egenskaber. Du kan se indslag om forsøget i TV-MidtVest den 7. september kl. 19.30.
Læs mere »

 

Fokus på koens komfort

Gæsterne kan også opleve køerne i moderne faciliteter, hvor koens komfort er i fokus. Her kigger man dels på effekten af, at koen har haft en skånsom opstart på mælkeproduktionen i et skåneafsnit, og dels på effekten af koens opstaldning før kælvning. Læs mere »

 

 

 

 

Sjov og hygge

Ud over at se dyrene samt høre om forskningen og resultaterne herfra, så er der smagsprøver til de lækkersultne. Endvidere er der sjov og hygge for både store og små i laden, hvor man kan klappe kalve, se på maskiner, lege i halmborgen og løse quiz om dyrene på gården.

 

 

'

 

Kom og giv dig selv og din familie en både sjov og lærerig dag på Kvægbrugets Forsøgscenter den 3. søndag i september. Dørene er åbne fra kl. 10-16.

Vi glæder os til at byde dig og din familie velkommen. Læs mere »

 

Også hos vores "nabo" Forskningscenter Foulum holdes der Åbent Landbrug den 18. september kl. 10 - 16.

Læs mere »

 

 

Formidlet med støtte fra EU og Fødevareministeriets Landdistrikstprogram.

 

 

 

Flere oplysninger

Christian Friis Børsting, KFC

E-mail: christian.borsting@agrsci.dk


     

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvægbrugets Forsøgscenter • Forskningscenter Foulum • Burrehøjvej 49, Boks 50 • 8830 Tjele • Tlf. 8799 1500 • Fax 879 1501 • Email: lindas.soerensen@agrsci.dk