Kvægbrugets Forsøgscenter


Home

Forskningsprojekter

Maskiner og teknologi
Besøg os
Nyhedsarkiv
Ny kvægforskning
Kontakt

 

 

Abonnér gratis på DKC's nyhedsmail

og Ny Kvægforskning:

 

 

 

 Overvældende antal besøgende til Åbent Landbrug på KFC

 

Besøgstallet på Kvægbrugets Forsøgscenter i forbindelse med Åbent Landbrug i søndags sprang alle rammer i år. Knap 1900 mennesker strømmede til og det er næsten en fordobling i forhold til sidste års besøgsrekord.

 

Personalet på Kvægbrugets Forsøgscenter fik for alvor noget at se til i søndags, da de oplevede en massiv tilstrømning af både store og små gæster dagen igennem. I år landede besøgstallet på 1875 gæster og de mange besøgende kunne, ud over at se køer og malkerobotter, klappe kalve (her fik nogle børn endda prøvet at give en kalv mælk i sutteflaske), lege i halmrutsjebanen eller gå på opdagelse i den mørke halmlabyrint.

 

Der var også mulighed for at erhverve sig et traktorkørekort for de mindste – efter gennemførelse af ”traktorbanen”.

 

Ved siden af legeaktiviteterne kunne de vokse hygge sig ved bordene og købe varme pølser af Lions Club i laden.

 

En heldig dreng, som måtte give kalven sutteflaske

 

Hygge med småkalve

 

 

 

 

'

Halmlabyrint i mørke...

 

 

Aspiranter til traktorkørekort

 

 

På platformen i kostalden var der uddeling af smagsprøver fra Arla og ikke mindst kunne interesserede deltage i en ”smagstest” og erfare, hvordan lys, under opbevaring, ødelægger smagen af smør. Endvidere var der rundt omkring i staldafsnittene plancher med et væld af information bl.a. om de seneste resultater fra forsøg om skåneopstaldning af køer; betydning af social kontakt hos småkalve; miljø- og klimavenlig fodring samt forsøg om naturpleje og kødproduktion. De morgenfriske gæster fik sågar en ekstra oplevelse, da en kalv kom til verden i én af kælvningsboksene om formiddagen.

 

Der var også mulighed for at besøge KFC's ”biograf”, som var etableret i dagens anledning. Det var der mange der benyttede sig af. Her blev der fremvist videofilm med bl.a. præsentation af KFC, KFC's skånsomme gummispalter, høst af kolbemajs samt ensilering af majs. Uden for kostalden havde Tjele Maskinstation udstillet en flot ny finsnitter, som kunne tages i nærmere øjesyn.

 

Prøvesmagning af smør udsat for lys ved Mette Krogh Larsen

 

KFC's biograf

 

Finsnitter fra Tjele Maskinstation

 
 

Ved indgangen blev der som vanligt uddelt en familiequiz, som kunne løses ved at studere de mange plancher om forsøgene. Der trækkes lod om quizpræmier fra Arla. Du kan se de opstillede plancher i listen nedenfor:

Klappekalvene et hit hos de små

 

 

 

 

Som noget nyt i år var der høstmarked med spændende produkter fra egnen. Vi havde besøg af:

 

Stoholm Slagter, Formyre-grønt, Sdr. Rind biavl, Ny Lundgård ismejeri, Emma Sigsgård pileflet samt Rosborgglas, som alle udstillede og solgte af deres lækre produkter.

 

Vi takker alle de fremmødte for deres positive interesse for landbrug og forskning og håber på et flot besøgstal igen næste år.

 

 

 

 

 

 

 

Formidlet med støtte fra EU og Fødevareministeriets Landdistrikstprogram.

 

 

 

Flere oplysninger

 

Linda S. Sørensen

 

Email: Lindas.Sorensen@agrsci.dk

Tel.: 8715 8043

 

Høstmarked på KFC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvægbrugets Forsøgscenter • Forskningscenter Foulum • Burrehøjvej 49, Boks 50 • 8830 Tjele • Tlf. 8799 1500 • Fax 879 1501 • Email: lindas.soerensen@agrsci.dk