Åbent Landbrug på KFC var velbesøgt

September 2007

 

 

 

Lige fra morgenstunden strømmede folk til Kvægbrugets Forsøgscenter i forbindelse med ”Åbent Landbrug” søndag d. 16. september. Især havde rigtigt mange børnefamilier valgt at bruge en søndag på at se på køer, kalve, malkerobotter og meget andet. KFC fik besøg af 800 gæster i løbet af dagen.

 

Et af trækplastrene på KFC var kødkvægs-ungtyrene, som indgår i et forsøg vedrørende naturpleje. Rigtigt mange var interesserede i at høre nærmere om projektet og også Radio Midt og Vest har været vejen forbi KFC for at lave et indslag om emnet.

 

Hør radioindslaget om kødkvægsprojektet her.

 

 

Både tobenede og firbenede havde glæde af at kigge på hinanden…

 

Kobotten måtte stå model til mange nysgerrige blikke…

En anden besøgende på KFC var den sortbrogede KObot 01650, som er skabt af kunstneren Søren Lyngbye i samarbejde med Åbent Landbrug og ingeniøren Jesper Nielsen. KObotten tager landet rundt for at vække forbipasserendes interesse for nutidens landbrug og den moderne malkeko. Heldigvis kunne den også finde vejen forbi KFC i søndags.

 

Også ARLA-bussen var at finde til Åbent Landbrug på KFC. Ud over mange nyttige informationer om mælkens vej fra ko til køledisk kunne bussen præsentere ”Det intelligente køleskab”. Køleskabet registrerer alle de madvarer, som er i skabet – og kan derudfra fremtrylle ugentlige madplaner og indkøbslister til den travle ”Familien Danmark”.

 

 

 

 

I laden var der traditionen tro klappekalve, halmborg og halmlabyrint, der som altid vakte stor glæde og begejstring hos især den yngre del af KFC’s gæster.

 

 

 

Endelig var der mange, der benyttede lejligheden til også at se nærmere på det nye biogasanlæg i Foulum, som holdt åbent hus for alle interesserede.

 

Alle gæster, der havde lyst, fik udleveret en spørgequiz, som kunne besvares ved at læse de ophængte plancher.  Der er blevet trukket lod om ARLA-gevinster blandt de rigtige besvarelser og gevinsterne er på vej til de heldige vindere.

 

Du kan se flere billeder fra Åbent Landbrug på KFC her

 

Mere om Åbent Landbrug…

 

 

Se posterne, som blev præsenteret på dagen (PDF-filer):

 

Forskning og praksis – hånd i hånd

 

Biosens – Nutidens management

 

Automatisk overvågning af køer

 

Fokus på køers hviletid

 

Naturpleje og kødkvægsproduktion

 

Hvad æder slagtekalve i cafeteriaet?

 

Hele ensilerede majskerner til tyrekalve

 

Mælkeautomater kan finde de syge kalve

 

Forskningsprojekter ved KFC – Køer

 

Forskningsprojekter ved KFC – Kalve og ungdyr

 

 

 

 

Flere oplysninger:

 

Linda S. Sørensen, E-mail: LindaS.Sorensen@agrsci.dk

 

Christian F. Børsting, E-mail: Christian.Borsting@agrsci.dk