Ny teleskoplæsser i arbejde

 

December 2008

 

Kvægbrugets Forsøgscenter har fået ny teleskoplæsser. Det drejer sig om en New Holland 5080’er, som afløser den gamle Manitou 741. Køretøjet er købt med en del ekstraudstyr og har været i brug i ca. tre uger. Ifølge KFC’s blandemester lever læsseren til fulde op til forventningerne.

 

 

En ny teleskoplæsser af mærket ”New Holland, 5080’er” indgår nu i maskinparken på KFC. Den er købt hos Farmas i Viborg og er afløseren for en Manitou 741.

 

Læsseren har nu været i brug i ca. tre uger, og blandemester Allan Mikkelsen er fuldt ud tilfreds: "Jeg har fået et rigtigt godt indtryk af køretøjet. Der er god plads i førehuset, en god kørekomfort, luftaffjedring i sæde, aircondition og desuden sidder betjeningsgreb og knapper godt og logisk placeret. Endelig har læsseren tre meters længere rækkevidde i forhold til den gamle, hvilket letter det daglige arbejde i forbindelse med fx udmugnings- og strøarbejdet hos kalvene samt ved dækning og afdækning af ensilagestakke".

 

Nu håber vi, at fremtiden vil vise, at læsseren også er robust nok til de mange forskellige og krævende opgaver den vil blive budt her.

 

 

Ekstraudstyr

 

Den nye teleskoplæsser er købt med en del ekstraudstyr. Der er bl.a. monteret ekstra arbejdslys; en hitchkrog, som gør det muligt at køre med vogn; der er ”constant flow” på olieudtaget ved skovlen, hvilket er en funktion, som bruges til minifoderblanderen og bak/vendegearet er monteret som en knap under joysticket.

 

Læsserens løftehøjde er på 9,75 m

Vende/bakgearet er monteret som en knap under joysticket

Der er monteret hitch-krog, så det er muligt også at trække en vogn

 

Teleskoplæsseren er desuden købt med Manitou-beslag, hvilket er muligt ved New Holland. Dette er en stor fordel, da det dermed er muligt at genbruge de mange tilhørende skovle fra den gamle læsser.

 

 

Flere oplysninger

 

Allan Mikkelsen

E-mail: Allan.Mikkelsen@agrsci.dk