Skraberobotten sørger for rene spalter

 

November 2006

 

Efter en del udfordringer i starten har den nye skraberobot, som har fået ’kælenavnet’ Robert, udviklet sig til den forventede lettelse for KFC’s personale. Sammen med den nye strømaskine

har den sendt Clean girlen på pension. Robert blev taget i brug sidst i juni måned i år.

         

 

 Skraberobotten Robert og strømaskinen er en gevinst for KFC

 

 

Fra ælling til svane

I starten var Knud (til venstre på billedet) og Robert ikke de bedste venner. Samarbejdet mellem de 2 har virkelig stået sin prøve i starten. Robert havde det med at strejke, samtidig med at Knud skulle afsætte en del tid på at indkøre de ruter Robert skulle køre. I dag kører den stabilt ovenpå børnesygdommene og er en gevinst for kostalden på KFC og den udfører et godt stykke rengøringsarbejde.

 

Fakta om Robert

Tidligere blev der skrabt og fejet på spalterne med Clean girlen ca. 2 gange dagligt. Med Robert skrabes der i dag 12 gange ved båsekanten og 3-4 gange de andre steder, i alt 22-23 gange á ca. ½ time. Køerne vænnede sig forbavsende hurtig til den lille og flittige maskine.

      

      

        2 samarbejdspartnere i dialog

 

I dag kører den ca. 35 % af døgnets timer og den maksimale udnyttelse vil være 40 %, da batterierne skal lades op resten af tiden. Ruterne som Robert skal køre, skulle fra starten indøves ved, at Knud fulgte bagefter og programmerede, hvor den præcist skal køre. En rund bøjle foran på maskinen sikrer dog, at den kan køre udenom uforudsete forhindringer, som f.eks. en ko, der ikke flytter sig. Som regel finder den vha. af laser og et kamera tilbage på ruten – men det kan dog til tider svigte – og så må Knud bringe den ind på ruten igen. Lufttrykket i hjulene skal være meget præcist ellers kan den risikere at komme ud af kurs. Men efter en del tekniske justeringer af Robert og med stor erfaring hos Knud er skraberobotten nu til gavn for renligheden på spalterne og renligheden på køernes klove.

 

 

   

 En af dagens lange vandreture                         Et veludført stykke arbejde langs båsene –

                                                                   senere vender Robert tilbage i midten

 

Yderligere oplysninger:

Driftsleder Peter Trier Rasmussen, KFC