Projekt belyser problematik omkring syregrad og AMS-malkning

15-9-2001


Mælkens syregrad kan være et problem ved AMS-malkning. En opgørelse lavet af Mejeriforeningen i 23 besætninger med AMS viste, at syregraden var forhøjet i leverandørmælken (*). Ved malkning i AMS tilføres mælken typisk mere luft. Det har indflydelse på fedtpartiklerne og kan være medvirkende til ændringen af syregraden.


 

I et projekt på KFC undersøger man mælkens indhold af oxygen, ascorbinsyre, fedtkuglestørrelse og syregrad for at belyse problemstillingen. Prøverne tages ud fra udmalkning og frem til mælketanken.

 

Animalske Fødevarer, Danmarks JordbrugsForskning er ansvarlig for projektet. Flere oplysninger: Lars.Wiking@agrsci.dk

 

Kilde: Mælkens kvalitet for besætninger med automatisk malkning. I: Automatisk malkning i Danmark, DJF rapport nr. 24, Husdyrbrug, 27-28.