Fodring med fedtkilder påvirker mælkens indhold af CLA

28. maj 2002

jersey i blaa kasse to.jpg (23916 byte)CLA forsøget, vi startede i januar 2002 er afsluttet. CLA er en fælles betegnelse for en bestemt gruppe af linolsyre, som er "gode" fedtsyrer, med beskyttende virkning mod kræft og sukkersyge. Samtidig virker de stimulerende på immunsystemet. Mælkefedt indeholder CLA, men andelen er meget afhængig af fodringen. Blandt andet af hvilken fedtkilde, der bliver brugt i foderet. På KFC sammenligner vi 3 fedtkilder med et standardfoder. De anvendte fedtkilder er rapskage, sojabønne og solsikkefrø. Mælkeydelsen på de knap 20 Jersey og knap 50 SDM og RDM-køer, som var med i forsøget, blev ikke påvirket af de forskellige fedtkilder, men vi forventer at se ændringer i mælkens CLA-indhold. Det ved vi mere om indenfor den nærmeste fremtid, idet vi sammen med Danmarks Tekniske Universitet er i gang med at analysere mælkeprøverne for CLA.

Flere oplysninger: MartinT.Sorensen@agrsci.dk