Solveigs elevtid på KFC er slut

 

Oktober 2005

 

Den 1. oktober 2005 sluttede Solveig Andersen sin elevtid på KFC. Solveig har været på KFC siden d. 1. juli 2004, dog afbrudt af et 2 måneders skoleophold. Nu skal hun igen på skolebænken og starter på modul 1 B på Asmildkloster Landbrugsskole ved Viborg. Målet er at blive færdig som faglært landmand for derefter at læse videre til driftsleder.

 

 

 

Solveigs store ønske for fremtiden er at kunne overtage sin fars malkekvægsbesætning i Velds, hvor hun selv er født og opvokset.

 

 

 

 

 

Arbejdsopgaver på KFC

 

På KFC har Solveig prøvet at arbejde i alle staldafsnit. De primære ansvarsområder har været hos tyrekalvene, hvor hun har stået for opsyn og fodring.

 

Derudover har hun arbejdet med malkning i AMS, foderblanding, vejning, indtastning af forsøgsdata, afløsning mm.

 

 

 

 

Den største interesse er nu blevet at arbejde med de små kalve samt ungtyrene.

 

KFC et godt praktiksted

 

Solveig synes, at elevtiden på KFC har været utroligt lærerig.

 

”Jeg har gennemgået en stor udvikling og har fået en meget større viden på mange områder. Ikke mindst på det praktiske område med hensyn til, hvad man gør og IKKE gør”.

 

”KFC har været et rigtigt godt praktiksted. Jeg føler ikke, at jeg er blevet behandlet som en elev, bl.a. fordi jeg helt fra starten af fik tildelt mit eget ansvarsområde”. 

 

 

 

 

 

 

 

Kunstneriske evner

 

Ud over sine gode evner til at passe dyr, besidder Solveig også nogle kunstneriske talenter. Blandt andet har hun dekoreret siloen på sin fars gård med et malerisk ”kolandskab”.

 

Også KFC har fået glæde af Solveigs maleriske evner. Hun har nemlig kreeret dette billede, som lige akkurat nåede at blive færdigt før elevtiden sluttede og klar til at vise frem på åbent hus dagen d. 24. september 2005 til stor fornøjelse for de besøgende.