KFC set fra tre journalistelevers verden

December 2007

 

 

Tre journalistelever fra Danmarks Journalisthøjskole har besøgt Kvægbrugets Forsøgscenter med det formål at indsamle materiale til en multimedieproduktion med titlen ’Fra bonde til adm. Landmand’. Det er der kommet et spændende resultat ud af, som indeholder både billeder, videoklip og interviews.

 

 

KFC havde i sommerens løb besøg af de tre journalistelever Thomas, Jon og Mads fra Danmarks Journalisthøjskole. De interviewede centerleder Christian Børsting om den rivende udvikling i dansk kvægbrug, herunder de mange nye teknologiske landvindinger. De har også interviewet en moderne kvægbruger, fremtidens landmænd på en landbrugsskole, osv. Ud fra dette har de lavet en spændende multimedieproduktion ’Fra bonde til adm. Landmand’. Læs mere om multimedieproduktionen på børsens hjemmeside: her.

 

 

 

 

 

 

Sådan ser siden ”Den digitale gård” ud på den nye multimedie-produktion. Den handler bl.a. om ”Den mekaniske stald”, hvor der bliver informeret om den nyeste teknologi i malkestalden både i lyd og billeder.

 

Klik på billedet og se nærmere.

 

 

I multimedieproduktionen Fra bonde til adm. landmand kan du gå på oplevelse i en verden, som producerer den føde du og din familie kommer i munden. Den danske landmand nøjes ikke længere med at sidde på sin traktor og klø sine køer i panden. I dag er han nødt til at have store lederegenskaber og jonglere med millioner af kroner, hvis han vil klare sig i den globale konkurrence.

I billede, video, tekst og lyd kan du blandt andet opleve en af malkerobotterne på KFC og se de andre tekniske hjælpemidler, som er under udvikling eller som allerede findes kommercielt tilgængelige.

 

På KFC synes vi det er utroligt spændende at bidrage til, at unge mennesker under uddannelse får øjnene op for, hvordan moderne landbrugsproduktion gennemføres og videreudvikles. Vi forsøger derfor løbende at hjælpe elever og studerende fra mange forskellige uddannelser med oplysninger eller kontaktpersoner, så de kan finde den viden de søger.

 

 

Flere oplysninger:

 

Christian Børsting

Centerleder

 

E-mail: Christian.Borsting@agrsci.dk

Tlf: 8999 1310