Temamøde om malkekøernes ernæring


April 2010

 

 

Tirsdag den 4. maj 2010 kl. 08.45-13.45 i auditoriet på Forskningscenter Foulum afholdes der temamøde om malkekøernes ernæring: Malkekoens biologiske potentiale for reduceret udskillelse af fosfor, kvælstof og metan. Herefter er der afskedsforelæsning og reception for professor Torben Hvelplund.

 

 

Mødets fokus er at give en status over vores forståelse af, hvordan malkekoens biologiske forudsætninger harmonerer med de ønsker, vi har til koens udnyttelse af foderets næringsstoffer til mælkeproduktion samtidigt med, at der tages hensyn til koens sundhed og ernæringsmæssige balance.

 

Den miljøvenlige malkeko, er en ko, der ikke overforsynes med næringsstoffer, men en ko, hvis fodring optimeres ud fra kendskab til de biologiske sammenhænge mellem ernæring, produktionsvilkår, mælkeproduktion, sundhed, råvarekvalitet og ikke mindst produktionens miljømæssige fodaftryk.

 

På temamødet vil der være en række indlæg omkring igangværende forskning på området bl.a. arbejde udført under VMP III-forskningsprogrammet ”Husdyrhold, naboer og miljø 2006-2010”. Forskningsprojekterne har bidraget til en bedre basal forståelse af de fysiologiske processer i malkekoen som vi er nødt til at forstå bedre hvis vi fremover ikke blot skal tage hensyn til produktionsomfanget når vi ernærer malkekøer, men i lige så høj grad produktionseffektiviteten.

 

 

Mødet vil også byde på indlæg om nye værktøjer til overvågning af malkekoens ernæringsmæssige balance når hun fodres med rationer, der ligger tættere på hendes reelle fysiologiske behov samt et bud på, hvad vi skal forvente af politiske krav til malkekoen i det nye årti. Læs mere om temamødet…

Dagen afsluttes med afskedsforelæsning ved professor Torben Hvelplund med efterfølgende reception i kantinen på Forskningscenter Foulum.

Tilmeldingsfrist til temamødet: 29. april 2010.

Du kan tilmelde dig her…